TESTO

ščepec soli
200 g pirine moke
50 g kokosovega sladkorja ali agavi
150 g kokosovega masla

OBLOGA

500 g sadja
1 kokosovo smetano
2 žlici riževe moke brez glutena
3 žlice kokosovega sladkorja
2 jajci
2 žlički vaniljinega izvlečka

PRIPRAVA
■ Model za pito s snemljivim obodom in premerom 24 centimetrov namažemo z maslom
■ Preostalo maslo pristavimo, počasi stopimo in ohladimo
■ Pečico ogrejemo na 180 °C
■ Krhko testo. V skledi zmešamo ohlajeno maslo in sladkor
■ Dodamo moko, ščepec soli in premešamo v mehko testo
■ Testo damo v model v katerem ga s prsti vtremo na dno in ob obod. Model za 12 do 15 minut položimo v segreto pečico
■ poljubno sadje zrežemo na koščke
■ V skledi zmiksamo smetano, sladkor, jajci in vaniljin izvleček. Dodamo moko in gladko zmešamo
■ Testo vzamemo iz pečice. Potem pa po testu enakomerno razdelimo sadje. Prelijemo s smetanovo mešanico, potem pa model za 40 do 50 minut položimo nazaj v pečico
■ Pečeno pito ohladimo