Sestavine:

  • 2 celi jajci
  • 2 skodelice pirine polnozrnate moke
  • dobra 1/2 skodelice rožičeve moke
  • 2 skodelici mandljevega mleka (mandljevo in riževo skupaj je slajše)
  • 1/2 skodelice olja (lahko tudi kokosovo)
  • 1 vanilin sladkor, še boljše če uporabite burbonsko vanilijo
  • 1/4 vinskega kamna (ali pecilnega praška)
  • 2 naribani jabolki

Sestavine so za manjši pekač, za večjega uporabite 3 jajca, 3 skodelice pirine moke in še ostale sestavine sorazmerno povečajte.

Preliv:

  • 150 g temne čokolade
  • par kapljic olja
  • voda

Stepemo jajca in dodamo ostale sestavine. Na koncu primešamo še naribana jabolka. Če delamo s slajšimi jabolki ter mandljevim in riževim mlekom, sladkorja niti ne potrebujemo.

Medtem ko se pecivo peče, stopimo temno čokolado, ki ji dodamo par kapljic olja in malo vode.

Pečemo cca 40 mintut na 200 stopinj. Ko je pecivo pečeno, ga pustimo, da se malo ohladi in nato ga prelijemo s stopljeno čokolado.